Moet ik entree betalen?

Een bezoek aan de kinderboerderij is in principe gratis, maar we waarderen het wel als je ons steunt. Dat kan op verschillende manieren:
Gift in de melkbus: Wij vragen iedere volwassene om een vrijblijvende gift van € 1,50 per persoon. Je kunt deze achterlaten in de melkbus bij de ingang of betalen bij de verkoopruimte. Daarnaast kun je voor een bijdrage van minimaal € 20,- per jaar al een jaar lang vriend van de kinderboerderij worden en daar krijgt je ook iets voor terug!

Wat zijn de openingstijden?

We hanteren 'winteropeningstijden' en 'zomeropeningstijden'. In de zomer zijn we langer geopend. De actuele openingstijden vind je onderaan onze website.
Onze keuken in de horeca sluit een half uur eerder dan de genoemde sluitingstijden.

Wat zijn de huisregels

Deze zijn hier te vinden: Boerderijregels

Mogen de dieren gevoerd worden?

Nee, onze dieren mogen niet gevoerd worden met meegebracht voedsel. Uitzondering zijn de kippen en eenden. Hiervoor is speciaal voer is te koop bij de verkoopruimte.

Mag mijn hond mee?

Honden zijn op het terrein niet toegestaan. Uitzondering op deze regel zijn hulphonden (in opleiding of in functie)

Nemen jullie ook dieren aan?

Nee, wij vangen geen afstands- of vakantiedieren op. De kinderboerderij heeft eigen dieren en een bewust beleid omtrent aanschaf van dieren. Zo houden we ieder nieuw dier een aantal weken apart van andere dieren en bezoekers (quarantaine) om ziekte-insleep te voorkomen.

De dierenbescherming en diverse stichtingen in de omgeving houden zich specifiek bezig met de opvang en het herplaatsen van konijnen, cavia's, knaagdieren en vogels. Deze zijn te vinden op internet.

Mag ik op het terrein roken?

We zijn een rookvrije kinderboerderij. Dat betekent dat roken is niet toegestaan op dit terrein of bij de ingang. Dit geldt ook voor e-sigaretten.

Is de kinderboerderij toegankelijk voor rolstoelen?

Zoveel als mogelijk houdt de kinderboerderij rekening met toegankelijkheid voor iedereen. Onze toegang is verhard en rolstoelvriendelijk. Zo zijn de drempels zo laag mogelijk of afwezig. Daarnaast beschikken we over een aangepast toilet, dat ruimer is dan een normaal toilet en voorzien van steunbeugels.

Ik ben iets verloren

Dat is vervelend. Je kunt altijd langskomen of navragen of het verloren voorwerp gevonden is.

Kan ik iets te eten of te drinken kopen?

In onze sfeervolle horeca 'De Deel' kun je een kopje koffie of thee komen drinken met (appel)gebak of een muffin. We hebben diverse frisdranken, ijsjes en koeken. Ook voor de lunch kun je bij ons terecht.

Kan ik pinnen

Ja hoor, dat is mogelijk en ook vanaf ieder bedrag. Wij vinden het fijn als je met pinpas betaalt.

Mag ik zelf meegebracht eten/ drinken nuttigen?

Het is niet toegestaan om zelf meegebrachte consumpties in onze horecaruimte of op het terras te eten. In de dierenweides is dit ook niet toegestaan. Op de rest van het terrein is het wel mogelijk.

Is de kinderboerderij ook te bezoeken bij koud of regenachtig weer?

Jazeker, wij beschikken over een ruime en verwarmde (horeca)ruimte, waar kinderen kunnen knutselen, lezen of een puzzeltje maken en er zijn diverse consumpties verkrijgbaar. Daarnaast zijn veel van onze dierverblijven overdekt, waardoor ook (droog) een kijkje te nemen is bij onze dieren. Ook voor kinderfeestjes is het mogelijk een (aangepast) programma te draaien bij minder mooi weer.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Wij beschikken niet over een eigen parkeerplaats, maar op circa 5 minuten loopafstand zijn in het algemeen voldoende parkeerplaatsen te vinden (gratis). Wij raden aan op de grote parkeerplaats aan de Hugo de Vrieslaan te parkeren. Hier is voldoende plaats.

De Bloemendaalseweg zelf is alleen toegankelijk voor niet-gemotoriseerd verkeer, aanwonenden en bestemmingsverkeer. We zijn het beste lopend of op de fiets te bereiken. De bushalte is op ca 3 min loopafstand.