Boerderijregels

De volgende regels gelden op de kinderboerderij om het voor iedereen (mens en dier) zo aangenaam mogelijk te maken:

Omgang met onze dieren

 • Wees vriendelijk voor dieren.
 • Til dieren niet op en jaag ze niet achterna. Haal geen dieren uit de verblijven.
 • Wees altijd voorzichtig. Onze dieren zijn gewend aan mensen, maar kunnen onverhoopt een keer bijten of trappen. Dieren blijven tenslotte dieren.
 • Honden zijn op het terrein niet toegestaan. Uitzondering op deze regel zijn hulphonden (in opleiding of in functie)
 • De dieren mogen niet gevoerd worden met meegebracht voedsel. Kippen- en eendenvoer is te koop bij de verkoopruimte en via de voerautomaten bij de eendenvijvers.

Regels op het terrein

 • Wees vriendelijk voor elkaar, de medewerkers en vrijwilligers.
 • Hou het erf schoon en gooi afval inde daarvoor bestemde afvalbakken.
 • Wees zuinig op de aanwezige spullen.
 • Fietsen, skeeleren en voetballen op het erf is niet toegestaan.
 • Roken is niet toegestaan op dit terrein of bij de brug. Dit geldt ook voor e-sigaretten.
 • Het is niet toegestaan om alcoholische dranken te nuttigen.
 • In de horecaruimte mogen geen zelf meegebrachte consumpties genuttigd worden.
 • Ongewenst gedrag en intimidatie worden niet getolereerd.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van personeel of vrijwilligers. Wanneer er problemen en/of klachten zijn, ga dan naar één van onze medewerkers.

Beleven, spelen en leren

Al meer dan veertig jaar is kinderboerderij De Goudse Hofsteden een begrip in Gouda en de verre omgeving. De boerderij is in die jaren telkens vernieuwd. Toch is de missie altijd gelijk gebleven: het is een plek waar kinderen en hun (groot)ouders kennismaken met dieren, spelen met elkaar en leren over de natuur.

Onze dieren

Op het erf zijn vele soorten dieren te zien. Konijnen en cavia’s, maar ook pony’s, ezels, schapen, geiten, varkens, kippen, duiven en watervogels. In de knuffelwei en in de geitenwei mogen bezoekers ook rondlopen en de dieren aaien.

Koffie en lunch

Blikvanger is de oude boerderij uit 1900. Deze ligt aan de Bloemendaalseweg. Dit is een aantrekkelijk fietspad vanuit het centrum van Gouda naar Waddinxveen, onderdeel van de knooppuntenroute. In het achterste deel van de boerderij kun je terecht voor versgemalen koffie, heerlijke ijsjes en een lekkere lunch.

Heerlijk spelen

Uniek is de veelzijdige speeltuin, waar kinderen kunnen klauteren, klimmen, schommelen en met zand spelen. De mooie waterspeeltuin en schaduwrijke natuurspeelstrook zijn heerlijk bij warm weer. Rond de speeltuin staan talrijke bankjes, waar ouders zowel in de zon en schaduw kunnen toekijken. Om het erf en bij het water staat een stevig hekwerk. Zo kunnen kinderen veilig spelen.

Geslaagd kinderfeestje of familiefeest

De kinderboerderij is een ideale plek als je iets te vieren hebt. Voor kinderfeestjes bieden we zes verrassende arrangementen. Ook voor een geslaagd kraam- of familiefeest ben je bij ons aan het juiste adres. Je kunt direct een aanvraag doen via deze website.

Het hele jaar door activiteiten

Wij organiseren jaarrond activiteiten, zoals de wekelijkse dreumesochtenden voor de kleinsten, creatieve workshops voor kinderen en brunches voor alle leeftijden. Scholen en locaties voor kinderopvang of buitenschoolse opvang zijn bij ons van harte welkom voor een schoolreisje of educatieve lessen.

Leer over de natuur en groen

De kinderboerderij is namelijk niet alleen leuk, maar ook leerzaam. In onze uitgebreide groente- en bloementuin kunnen kinderen in de zomer zien hoe worteltjes, sperzieboontjes en prei groeien. In de bijentuin houdt onze imker bijenvolken, die onmisbaar zijn voor de natuur.

Duurzaam en klimaatbewust

Wij zijn daarnaast een voorbeeldboerderij op het gebied van duurzaamheid en klimaat. Verspreid over het erf vind je regentonnen, zonnepanelen, wadi’s, een groen dak van sedum en beplanting langs de gevels. Wij laten zien en leggen uit hoe jij ook zelf kunt bijdragen aan een duurzame toekomst.

Iedereen is welkom

Jong of oud, uit Gouda of waar ook vandaan…. Iedereen is bij ons van harte welkom. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom. Nog blijer zijn wij als je (bedrijfs)vriend wordt, een dier adopteert of ons team van vrijwilligers komt versterken. Wil je meer weten over vrijwilligerswerk op de kinderboerderij? Neem dan een kijkje op deze pagina. Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Wij ontmoeten je graag op de kinderboerderij!