Beleven, spelen en leren

Al meer dan veertig jaar is kinderboerderij De Goudse Hofsteden een begrip in Gouda en de verre omgeving. De boerderij is in die jaren telkens vernieuwd. Toch is de missie altijd gelijk gebleven: het is een plek waar kinderen en hun (groot)ouders kennismaken met dieren, spelen met elkaar en leren over de natuur.

Koffie en lunch

Blikvanger is de oude boerderij uit 1900. Deze ligt aan de Bloemendaalseweg. Dit is een aantrekkelijk fietspad vanuit het centrum van Gouda naar Waddinxveen, onderdeel van de knooppuntenroute. In het achterste deel van de boerderij kun je terecht voor versgemalen koffie, heerlijke ijsjes en een lekkere lunch.

Volop jonge dieren

Op het erf zijn vele soorten dieren te zien. Konijnen en cavia’s, maar ook pony’s, ezels, schapen, geiten, varkens, kippen, duiven en watervogels. In de knuffelwei en in de geitenwei mogen kinderen rondlopen en de dieren aaien. In het voorjaar zijn er volop jonge dieren, zoals kuikentjes, konijntjes en biggetjes.

Heerlijk spelen

Uniek is de veelzijdige speeltuin, waar kinderen kunnen klauteren, klimmen, schommelen en met zand spelen. De mooie waterspeeltuin en schaduwrijke natuurspeelstrook zijn heerlijk bij warm weer. Rond de speeltuin staan talrijke bankjes, waar ouders zowel in de zon en schaduw kunnen toekijken. Om het erf en bij het water staat een stevig hekwerk. Zo kunnen kinderen veilig spelen.

Volop activiteiten of iets te vieren?

Ook hiervoor kun je op de kinderboerderij terecht. Keuze uit vijf arrangementen voor een origineel kinderfeestje tussen de beesten of een familiefeest. Het kan allemaal op de kinderboerderij. Daarnaast worden er veel activiteiten georganiseerd, zoals de wekelijkse dreumesochtenden voor de kleinsten, creatieve workshops voor kinderen en brunches voor alle leeftijden. Ook scholen, kinderopvang en BSO kunnen op de kinderboerderij terecht voor een schoolreisje of educatieve activiteiten.

Leer over de natuur en het klimaat

De kinderboerderij is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. In onze uitgebreide groente- en bloementuin kunnen kinderen in de zomer zien hoe worteltjes, sperzieboontjes en prei groeien. In de bijentuin houdt onze imker bijenvolken, die onmisbaar zijn voor de natuur. Verspreid over het erf geven we op een speelse manier uitleg over duurzaamheid en het klimaat. Dit omdat wij een voorbeeld zijn voor verschillende duurzame projecten. Met bijvoorbeeld een regenton, zonnepanelen, mosdak en gevelplanten laten wij zien hoe iedereen kan bijdragen aan een duurzame toekomst.

Iedereen is welkom

Jong of oud, uit Gouda of waar ook vandaan…. Iedereen is bij ons van harte welkom. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom. Wie graag komt, kan ons steunen door (bedrijfs)vriend te worden, een dier te adopteren of vrijwilliger te worden. Wij ontmoeten je graag op de kinderboerderij!