Pony's

Onze pony's

We stellen onze pony's graag voor: De bonte tinkermerrie Panda en twee shetlanders. De donkerbruin bonte merrie Iris en geheel bruine merrie Gaby. De pony's staan samen met de ezels op de paardenplaat. Van het voorjaar tot na de zomer staan ze ook regelmatig in het weiland. Ook hebben ze een paddock (zandbak) tot hun beschikking. Hierin kunnen ze rollen, rennen of uitrusten. Onze pony's staan dag en nacht en ook zomer en winter buiten (tenzij het extreem weer is). Zij kunnen wel altijd de schuilstal in als zij dit willen.

Kinderfeestjes

De pony's worden ook ingezet voor kinderfeestjes, waarbij kinderen mogen helpen met het verzorgen van de dieren. Ze worden door de kinderen dan extra verwend (rijden is niet mogelijk). Ook lopen Iris en Gaby voor het karretje en wordt Panda door haar verzorgers gereden, zodat ze goed in conditie blijven. Daarnaast lopen onze shetlanders ieder jaar mee met de Sinterklaasoptocht door het centrum van Gouda. Ze trekken dan de kar vol met cadeautjes.

Veulens

We hebben af en toe ook veulens op de kinderboerderij. Iris kreeg in totaal tien veulens: zes hengsten en vier merries, maar is inmiddels met pensioen. Panda heeft drie veulens gekregen. Shetlander Gaby heeft in 2017 een merrieveulen gekregen. Ook in 2020 heeft ze een merrieveulen gekregen, genaamd Oilily.

Dieradoptanten gezocht
Voor Gaby en Iris zoeken wij nog
(deel)adoptanten. Met dieradoptie kun je de kinderboerderij op een leuke en originele manier ondersteunen.

Onze pony's in beeld

Meer foto's op Facebook: Album onze dieren - pony's en ezels

Share: