Kune Kune varkens

Het Kune Kune varken is onze publieksfavoriet

Het Kune Kune varken is een vriendelijk en ook zeer mensgericht varkensras. Daarom passen deze varkens zo goed op de kinderboerderij. Dit ras werd oorspronkelijk gehouden door de Maori stam uit Nieuw-Zeeland. De naam Kune Kune betekent dik en rond. Kune Kune varkens kunnen ook lelletjes onderaan de kop hebben. Deze worden piri piri genoemd, maar ze hebben geen functie. Ook hebben Kune Kunes een vrij dikke vacht, die allerlei kleuren kan hebben: van crèmewit, zwart, ginger (oranje) en bont.

Stamboekvarkens en biggen

Onze varkens zijn geregistreerd in het Kune kune stamboek (SSKK), onderdeel van de Kunekunevereniging Nederland. Er is gekozen voor stamboekdieren om op een verantwoorde manier te kunnen fokken met deze varkens. Dit is belangrijk, omdat er van dit ras niet zoveel dieren zijn. Zo kennen we de afstamming, waarbij gebruik gemaakt is van goede ouderdieren en zorgen we ook dat we fokken met dieren die niet aan elkaar verwant zijn.

Biggen

We verwachten ieder jaar (rond juni) Kune Kune biggen. Ze krijgen gemiddeld 6 tot 10 biggen per worp. De biggen blijven ongeveer twee tot drie maanden bij ons op de kinderboerderij. De biggen worden (altijd per twee) verkocht aan liefhebbers van dit ras met veel buitenruimte, kinderboerderijen of zorgboerderijen.

Bij interesse in biggen of meer informatie, kunt u contact met ons opnemen.

Over onze Kune Kune varkens

Naam: Jasmijn (Van Seijsterbrink Awakino V)
Kleur: zwartbont
Geboortedatum: 15 februari 2013

Naam: Lisa (De Goudse Hofsteden Awakino XXVI)
Kleur: Lichter gingerbont
Geboortedatum: 18 mei 2017
(dochter Jasmijn x Oliver)

Naam: Evaline
Kleur: ginger (oranje)
Geboortedatum: 26 juni 2019


Dieradoptanten gezocht

Voor de varkens zoeken wij nog (deel)adoptanten. Met dieradoptie kun je de kinderboerderij op een leuke en originele manier ondersteunen.


Share: