Pluimvee

Kippen van klein tot groot zijn bij ons te zien.

In de knuffelweide lopen kleine cochinkrielen. Zij vallen op door de vele veren aan de poten. Ze lopen tussen de konijnen en ook het publiek mag bij deze kippen in de weide. Ze vinden het allemaal prima en als ze rust willen, trekken ze zich terug achter het hek.

De Chabokrielen zijn de kleinste kippen die wij hebben. Ook dit zijn erg rustige kippen. Door hun karakter en formaat zetten wij ze ook in voor de knuffelhoek. Daarnaast hebben wij Barnevelders, een kippenras dat bekend is geworden door de eieren en tegenwoordig vooral als sierkip wordt gehouden. Het laatste ras dat we houden zijn de wyandottekrielen. We hebben deze krielen in verschillende kleuren.

Knuffelhoek

We hebben een knuffelhoek waar kinderen onder begeleiding op een verantwoorde manier met konijnen, kippen en cavia's in contact kunnen komen. Hiervoor zetten we de dieren op een speciale tafel en er wordt uitleg gegeven. De knuffelhoek wordt gebruikt tijdens de dreumesochtenden en groepen (zoals KDV, BSO en scholen) kunnen gebruik maken van de knuffelhoek. Deze is per half uur (max. 1 uur) inclusief begeleiding te huur. Meer info: Activiteiten voor scholen

Je kunt onze kippen (per groep) ook adopteren. Hiermee ondersteun je de kinderboerderij op een leuke en originele manier. Lees meer hierover: Adopteer een dier

Kalkoenen

Op het achtererf zijn onze kalkoenen te zien. Opvallend grote vogels met lellen aan de kop. Het mannetje probeert met zijn rode kop en opgezette staart indruk te maken op de hennen. Ze maken grappige geluiden naar elkaar. Onze kalkoenen broeden goed verstopt in de bosjes. In het voorjaar en de zomer lopen er soms ook kuikens bij.

Share: