Volierevogels

Grasparkieten

Van blauw, geel, groen, wit en bont. Alle kleuren zijn te vinden in onze volière, waarin we een groep grasparkieten houden. Deze gezellige vogels houden van klimmen en spelen. In hun verblijf zetten we regelmatig verse wilgentakken neer, die ze helemaal kaal knagen. Ook vinden ze het heerlijk om te badderen in de schaal water die er staat. Grasparkieten komen oorspronkelijk uit Australië en vliegen daar in grote zwermen rond. Het zijn intelligente en sociale dieren, die met elkaar 'praten' door geluiden te maken. Ze brengen gezelligheid en zijn daarom populair als huisdier. Wil je ook zo'n kleurrijke vogel, neem er dan altijd twee of meer.

In het voorjaar worden de nestkastjes opgehangen. Grasparkieten broeden vaak wel twee keer per jaar. Al vanaf het eerste ei gaat het vrouwtje broeden. Na ongeveer 18 dagen komt een eitje uit. Dat betekent dat je in een nest jongen hebt van verschillende leeftijden. Het vrouwtje blijft bij de jongen, terwijl het mannetje zorgt voor eten. Na ongeveer vier tot vijf weken verlaten de jongen het nest. Ze worden dan nog een tijdje verzorgd door hun ouders.

Zebravinken

Zebravinken leven in de natuur in grote zwermen bij elkaar en ze broeden in groepen. Ook wij hebben een grote groep bij elkaar en de kastjes die er hangen gebruiken ze als nest. Ze leggen gemiddeld 4 tot 6 eieren, die al na 13 dagen broeden uitkomen. Ze kunnen dus per jaar veel jongen grootbrengen. Het zijn grappige vogels die in veel kleuren voorkomen. Het mannetje heeft opvallende oranje wangen. Ook deze vogels worden het beste per twee of liever in een veel grotere groep gehouden.

Share: