Geiten

Eén van de meest aansprekende dieren is zeker de geit.

Ze zijn nieuwsgierig en slim en vinden het erg gezellig dat het publiek bij hun in de wei langskomt. Ze laten zich meestal graag aaien of zoeken contact. Soms delen ze hun weide samen met de schapen of de kalveren.

Er zijn verschillende geitenrassen te zien. Dit zijn de witte melkgeit, toggenburgergeit en de dwerggeit. Een aantal geiten worden in het najaar gedekt en na een draagperiode van vijf maanden hebben we in maart of april jonge geitjes. We fokken raszuiver met onze geiten. Onze dieren zijn CAE/ CL-vrij gecertificeerd (Certificering Gezondheidsdienst voor Dieren).

Geitenpiramide

Geiten klimmen en springen graag. In de geitenweide is daarom een grote piramide te vinden. En niet alleen in de geitenwei, ook in ons logo is deze opvallende piramide terug te vinden.

Contact tussen mens en dier

Geiten komen graag naar mensen toe, maar omdat we veel bezoekers krijgen hebben we wel een aantal regels om het contact goed te laten verlopen:

  • De stal is alleen voor de geiten. Hier kunnen ze zich terugtrekken als ze rust willen
  • De (jonge) geitjes mogen niet opgejaagd of opgetild worden. Hierdoor kunnen ze angstig worden of kunnen kinderen ze onverhoopt laten vallen. Maar meestal zijn de geiten zo nieuwsgierig dat ze graag vanzelf naar onze bezoekers toekomen.
  • De geiten mogen niet gevoerd worden. Ze krijgen eigen voer. Hierdoor weten we zeker dat ze het juiste voer in de juiste hoeveelheid krijgen. Dit is ook om te voorkomen dat ze te opdringerig worden. Een geit die tegen je opspringt kan voor onze jonge bezoekers erg bedreigend zijn.
  • Was na ieder contact met onze geiten (en andere dieren) goed je handen met water en zeep.

De geiten kunnen ook worden geadopteerd. Je kunt hiermee de kinderboerderij op een leuke en originele manier ondersteunen. Lees meer hierover: Adopteer een dier

Share: