Verdrietig nieuws

We hebben vandaag afscheid moeten nemen van onze pony Iris. Ze was met haar 29 jaar inmiddels behoorlijk op leeftijd en had extra zorg nodig. Ze had al een aantal jaar PPID, een ziekte die veel bij met name oudere paarden voorkomt. Ze kreeg hiervoor dagelijks medicatie, waarmee dit goed onder controle te houden was.

Echter, een bij effect hiervan is dat ze gevoelig wordt voor andere aandoeningen. En helaas ook bij haar. Net voor de kerst raakte ze hoefbevangen en dat bleek ondanks de medicatie en pijnstillers niet goed meer te herstellen. In overleg met de dierenarts hebben we besloten dat het eerlijker was om haar te laten gaan, maar voor ons enorm verdrietig.

Iris is geboren op 26 april 1994 en woonde al sinds 1995 op de kinderboerderij. En in al die jaren hebben we veel met haar beleefd. Ze kreeg tien veulens, waarvan zes hengstjes en vier merries, ze heeft vele jaren meegelopen met de intocht voor Sinterklaas, ze leerde ook vrijheidsdressuur en heeft een aantal jaar meegedaan in de dierenshows die we deden en natuurlijk is ze door eindeloos veel kinderen geaaid en hebben haar verzorgsters veel met haar gedaan: gereden, gemend en vele kilometers gewandeld.

Kortom, een pony die veel voor ons heeft betekend en die we erg zullen missen

Deel dit: