Prachtig merrieveulen geboren

Onze shetlandpony Gaby is in de nacht van 2 mei bevallen van een prachtig en gezond merrieveulen. Al weken werd Gaby goed in de gaten gehouden. Ze stond 's nachts op stal onder de camera en via een schema bekeken de verzorgers ook in de nacht hoe het ging. Veranderingen aan haar uier en haar buik werden goed in de gaten gehouden om zo goed mogelijk het moment van de bevalling te kunnen inschatten. Een pony is ongeveer 11 maanden drachtig. Gaby was rond 9 mei uitgerekend, maar de precieze datum kan hier wel wat voor of na liggen.

Ongezien bevallen

En ondanks alles presteert Gaby het om ongezien te bevallen. Om half 1 's nachts stond ze nog rustig te slapen. Geen tekenen van een op handen zijnde bevalling en het zou ook nog best even kunnen duren... De verzorgster die haar op dat moment bekeek, dacht ook rustig te kunnen gaan slapen. Bij de volgende check door een andere vrijwilligster lag het veulen er al naast. Dit was ongeveer een half uur later! Bij pony's kunnen bevallingen snel en vaak ook ongezien verlopen. Ze wachten een rustig moment af. Maar zo snel en tussen de controles op afstand door, heeft iedereen verrast. Niet alleen de bevalling verliep snel, ook het veulen is vlot, want ze stond en dronk al erg snel.

Bijzondere kleur

Het veulen is licht van kleur met donkere manen en staart. Deze kleur wordt bij paarden 'valk' genoemd en komt niet zo heel veel voor. De vader is de hengst Gremello vd Grote Woerd, een cremello hengstje. Dat betekent dat hij een heel lichte vacht heeft en blauwe ogen. De kans was dus groot dat uit deze combinatie een aparte kleur zou komen. We zijn er erg blij mee!

Nog tot 6 mei stemmen voor de naam

Het veulen heeft nog geen naam. Dit jaar moet de naam met een 'O' beginnen voor het stamboek. We hebben alvast vier namen geselecteerd. Drie hebben we zelf bedacht en de vierde naam is bedacht door de adoptant van Gaby.

STEM JE MEE?

  • We vinden het leuk als onze bezoekers willen meedenken:
  • Selecteer uit het onderstaande lijstje je favoriete naam
  • Stuur ons een mail met daarin de favoriete naam voor een merrie en voor een hengst
  • De naam met de meeste stemmen gaat het worden
  • Uit iedereen die reageert, loten we een winnaar voor een leuke prijs

MERRIE:

  • Oilily
  • O’Happy Day
  • O’Joy
  • Oia
Deel dit: