Kinderboerderij tijdens de sluiting

Hoe gaat het nu?

Inmiddels is de kinderboerderij alweer 6 weken gesloten voor het publiek door de maatregelen tegen het Coronavirus. Het is wel even wennen geweest voor de overblijvers die aan het werk zijn, geen kindergeluiden, geen praatjes met bezoekers, geen vrijwilligers en stagiaires die mee helpen met het verzorgen van de dieren, tuinen en alles wat er verder bij komt kijken om de kinderboerderij netjes te houden, geen kinderfeestjes in de Deel, geen scholen die op bezoek komen bij alle jonge dieren. Nu zijn er vooral veel diergeluiden en stilte…

Dierennieuws

Gelukkig gaat het met de dieren goed. Er springen, rennen en zwemmen volop jonge dieren rond.

  • De jonge zwaantjes die geboren zijn eind februari groeien erg hard! Iedere dag krijgen zij vers gras dat door een van onze jonge vrijwilligers trouw geplukt en afgeleverd wordt bij het hek.
  • Alle jonge geitjes en lammetjes zijn inmiddels geboren. Hekkensluiter Saar is vorige week bevallen van een bok en geitje. Inmiddels zijn er 15 geitjes en 9 lammetjes geboren. Drie geitjes krijgen wat extra melk uit de fles, omdat hun moeder te weinig melk heeft.
  • We kijken uit naar de geboorte van het veulentje van shetlandpony Gaby, begin mei is zij uitgerekend. We houden haar heel goed in de gaten. We zijn benieuwd wat het gaat worden!
  • Beer Toby heeft onze varkensstal weer verlaten. Zeugjes Jasmijn en Lisa zijn nu 9-10 weken drachtig. Rond de tweede week van juni verwachten we de eerste biggetjes.
  • Ezel Britt is gedekt door een hengst op een kinderboerderij in de buurt van Amersfoort. Hier is ze eerder geweest om gedekt te worden. Als alles goed gaat krijgt zij volgend jaar krijgt haar veulentje.
  • Onze nieuwste aanwinsten van vorig jaar, de kalkoenen, zijn inmiddels druk in de weer met het maken van nesten en het leggen van eieren. Helaas waren de eerste eieren allemaal onbevrucht. De tweede leg gaat beter, hier zijn wel bevruchte eieren. Zodra er kuikens zijn zullen we dat op Facebook plaatsen

(Moes)tuinen
Er wordt hard gewerkt door twee van onze vrijwilligers van de (moes)tuinen. Er wordt volop geplant, gezaaid en geschoffeld zodat de tuinen er straks weer piekfijn bij liggen.

Onderhoud
Deze stille tijd (en qua weer mooie tijd) wordt gebruikt om onderhoud te plegen aan onder andere de speeltoestellen en verblijven van de dieren. Inmiddels staat de speeltractor weer netjes in de beits en wordt er hard gewerkt aan het dierverblijf op de knuffelweide. Door een bijdrage is het mogelijk geweest om dit verblijf geheel te renoveren en netjes in de verf te zetten.

Opening
Helaas weten we nog niet wanneer we weer open mogen. We zijn betrokken bij het maken van een landelijk draaiboek voor kinderboerderijen zodat er duidelijke regels zijn voor een bezoekje aan de kinderboerderij voor zowel bezoekers als medewerker. Zodra hierover meer bekend is, laten we het weten.

Blijf gezond en let op elkaar!

Deel dit: