Geboortekalenders jonge dieren

Vanaf maart verwachten we de eerste jonge dieren weer.

Het duurt nog even, maar vanaf maart verwachten we weer lammetjes en jonge geitjes. Onze geiten en schapen hebben in oktober en november de bok of ram te logeren gehad. Om te controleren of ze echt drachtig zijn geworden, zijn de dieren gescand. Net als bij mensen wordt er dan een echo gemaakt via de buik. Hierop is goed te zien of een dier drachtig is of niet. Ook kan gezien worden of er één of meerdere jongen aanwezig zijn. Op de geboortekalender is te zien van welke dieren wij jongen verwachten en wanneer.

Uitgerekende datum
Een geit en schaap zijn iets minder dan 5 maanden drachtig. Net als bij mensen is de uitgerekende datum een gemiddelde. Dit kan dus ook een aantal dagen eerder of later zijn. Als er lammetjes of geitjes worden geboren, zetten we een bericht op onze Facebookpagina en de ooievaar bij de brug. Vanwege de rust voor de dieren houden we de stal tijdens de bevalling zelf gesloten. We houden onze drachtige en pasgeboren dieren steeds goed in de gaten.

Jongdierenfeest
In het eerste weekend van april organiseren we het jongdierenfeest met allerlei activiteiten rond de geboorte van de jonge dieren. Meer informatie hierover volgt.

Deel dit: