Brand in geitenstal goed afgelopen

Allereerst: het is goed afgelopen, maar de schrik zit er flink in. Op vrijdagavond 7 januari is er brand geweest in de geitenstal.

Dankzij de rookmelders is de brand op tijd ontdekt. Rond 18.45 uur kreeg de alarmcentrale de melding binnen. Bij controle bleek dat er brand was in de geitenstal en er was ook sprake van flinke rookontwikkeling. De geiten hadden zichzelf gelukkig al in veiligheid gebracht door de weide in te gaan. Vervolgens is de brand dankzij snel optreden van de medewerkers geblust. Ondertussen arriveerde ook de brandweer, die groot was uitgerukt met meerdere bluswagens. Dit omdat in de stal naast dieren, ook de opslag van hooi en stro aanwezig is en dit is zeer brandbaar. Een brand op deze plek kan daardoor zeer snel uit de hand lopen.

In de tussentijd zijn ook de ezels buiten gezet, met dank aan behulpzame voorbijgangers. Ook de konijnen die zich in de stal bevonden zijn ongedeerd naar een ander verblijf gebracht. De brand was gelukkig snel onder controle en de schade lijkt beperkt gebleven. Vervolgens is er direct onderzoek gedaan naar de oorzaak van deze brand. Dit blijkt een technisch mankement te zijn, wat op dat moment direct is opgelost.

Brand kan helaas door allerlei oorzaken ontstaan en een nachtmerrie voor iedereen die ermee te maken krijgt. Desondanks zijn we blij dat we dankzij de juiste middelen, de brandmelders en de alarmcentrale zo snel zijn gewaarschuwd en dat we mede door de juiste training (jaarlijkse BHV-cursussen en herhaling) ook snel en effectief konden handelen. Dank aan alle geschrokken betrokkenen.

Deel dit: