Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle activiteiten en nieuwtjes? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!
captcha 

Nieuws

Hier zijn de laatste nieuwsberichten van de kinderboerderij te vinden. Wil je ook op de hoogte blijven van andere ontwikkelingen of leuke foto's bekijken van activiteiten? Wij hebben een actieve Facebookpagina en Twitteraccount. En we vinden het hartstikke leuk als je ons daar (ook) volgt!


Wat kan je in je eigen tuin doen aan overlast van enorme regenbuien of grote hitte? Kinderen van 6 tot 8 jaar en hun begeleiders komen dat vanaf augustus te weten met de nieuwe online game Water en Groen tijdens hun bezoek aan De Goudse Hofsteden in Gouda. Deze kinderboerderij heeft deze zomer de primeur.

De digitale speurtocht is een aantrekkelijke, laagdrempelige manier om jong en oud te informeren over het aanpassen aan de klimaatveranderingen. Bezoekers van de kinderboerderij spelen het spel op hun telefoon. Zij krijgen vragen én ter plekke de juiste maatregelen te zien. De kinderboerderij laat tien concrete voorbeelden zien van maatregelen die wateroverlast en problemen door hitte helpen voorkomen, zoals groene gevels, de wadi, een regenton en verschillende soorten bestratingen. Bij een goed antwoord kan in een 360-foto op locatie een prijsje worden ‘opgeraapt’ (à la Pokemon). Is de prijzenkast helemaal gevuld dan is het spel afgelopen. Thuis kunnen kinderen en ouders nogmaals het spel en de resultaten bekijken. 

De speurtocht is een aanvulling op het Handboek Alle kinderboerderijen en bezoekers klimaatbestendig en waterbewust. Kinderboerderij de Goudse Hofsteden heeft alle maatregelen uit het handboek samen met partners uitgevoerd. Het spel en de maatregelen worden onderdeel van een lesprogramma van CNME de Zwanebloem.

Ontwikkeld door:
Het spel is ontwikkeld door Anneke van Veen, ambassadeur Water van GDO, Centric en Stichting Bee-Ideas. Stichting Bee-Ideas ontwikkelt software met impact op mens, maatschappij en milieu. Alle initiatieven vallen onder de Sustainable Development Goals van de VN. Stichting Bee-Ideas zet landelijk sociale innovatieprojecten op in samenwerking met UWV, gemeentes en bedrijfsleven binnen het Sociaal Innovatie-plan. Ook mensen van de Omgevingsdienst Midden- Holland en de kinderboerderij hebben meegedacht.
Het spel kan worden aangepast aan andere locaties.

Het spel is te vinden via de link: www.kinderboerderijspel.nl

Ook dit jaar collecteert de kinderboerderij weer in Gouda. De opbrengst van de collecte zal onder andere worden besteed het onderhouden van stallen en verblijven voor de dieren, onder andere nieuw hekwerk bij de paarden, aanschaf van nieuwe dieren en speeltuin.

Steunen met een Tikkie
De collecte zal gehouden worden in week 27, 1-6 juli 2019. Je kunt de kinderboerderij steunen met contant geld, maar sinds dit jaar ook met een Tikkie, waarvan de code te vinden is op de collectebus. Door met je smartphone een foto hiervan te maken, kom je vanzelf op de link terecht voor het doneren van een klein bedrag via een Tikkie. Hier is geen speciale app voor nodig. 

Loop je de collectant mis en wil je ons toch steunen. Dat is ook mogelijk met een Tikkie: Klik hier om naar de link te gaan. Deze link is geldig tot en met 7 juli. 

Alvast bedankt voor je bijdrage! 


Op woensdagochtend 19 juni verraste Kune Kune varken Suus de medewerkers van de kinderboerderij met vijf biggen. Ze lagen al tevreden in het stro te drinken bij hun moeder. Later op de ochtend werden er nog twee biggen geboren. In totaal een mooie toom van zeven mooi bont gevlekt en effen biggen. Visite is tijdens openingstijd van harte welkom. Zodra het mooi weer is, zullen ze overdag te vinden zijn in de weide, waar bezoekers ook met ze kunnen knuffelen. Kune Kunes zijn heel vriendelijk en mensgerichte varkens, die erg van aandacht houden.

Meer over onze Kune Kune varkens


Hij is er! Op 5 mei - Bevrijdingsdag - is onze ezel Britt bevallen. 's Middags onder toeziend oog van de verzorgers beviel ze van een mooi bruin hengstje, een kleine kopie van haarzelf. Hij gaat nog even naamloos door het leven, maar uit de vele inzendingen voor de namenwedstrijd gaan we zo snel mogelijk een mooie naam kiezen en bekendmaken.

Tijdens openingstijden is kraamvisite van harte welkom!


Op 21 maart, de eerste dag van de lente, hebben we een bijzondere geitenvierling mogen verwelkomen. Dwerggeit Roos beviel van maar liefst drie bokjes en één geitje. Alle vier gezond en kleurrijk bont getekend. Geiten krijgen meestal een tweeling en soms een drieling. Een vierling is dus extra bijzonder, maar het zijn er ook erg veel voor een geit. De geitjes krijgen daarom ook melk met de fles bijgevoerd.

Volop jong leven
De komende weken worden er nog meer jonge geitjes en lammetjes verwacht. Ook zijn er al kuikentjes te zien in de broederij. En iets meer geduld, want in mei wordt er een veulentje verwacht van ezelmerrie Britt en in deze maand zullen ook de Kune Kune biggetjes geboren worden, dus er is genoeg te zien. Al onze verwachte jonge dieren zijn te vinden op de geboortekalender.

Jongdierenfeest
De geboorte van de jonge dieren dit voorjaar willen we samen met onze bezoekers vieren tijdens een groot kraamfeest op zondag 7 april. Tijdens dit feest spelen de lammetjes, jonge geitjes, kuikens en andere jonge dieren de hoofdrol. Het jongdierenfeest is leuk voor jong en oud. Het programma bestaande uit ontvangst, kraamvisite en knuffelhoek duurt een uur. Meer informatie en aanmelden: Jongdierendag

Kraamvisite is van harte welkom tijdens de openingstijden.Het mooie weer is op komst en dan gaan mensen er graag op uit! Het is fijn als je onderweg even kunt uitrusten en wat drinken. Vanaf dit jaar is de kinderboerderij ook een ANWB Gastvrij Plus locatie en wordt daarbij aangegeven op routes van de ANWB.

Wat kun je verwachten van een ANWB Pluspunt:
Ze zijn van mei tot en met september drie tot vijf dagen per week open vanaf 11.00 uur.

En je kunt er gratis:

✓ Een kaart van de omgeving inzien
✓ Je band plakken of oppompen (plaksetje en pomp aanwezig)
✓ Een pleister plakken (EHBO-set aanwezig)
✓ Schuilen voor de regen
✓ Even naar het toilet
✓ Je e-bikeaccu opladen

Bijna voorjaarsvakantie! En in de vakantie is er zoals gewoonlijk weer van alles te doen op de kinderboerderij. Iedere dag is er minstens één activiteit. De ponyochtend is altijd populair, maar er kunnen ook cupcakejes versierd worden. En wie wint deze keer de dierenbingo? Voor wie graag knutselt zijn er twee creatieve workshops: Tractor/Vlinder en Boerderij/Jungle. Tijdens de middag Op avontuur op de kinderboerderij mogen kinderen helpen met het verzorgen van de dieren, spelen ze een spel en eten ze samen ter afsluiting een lekkere pannenkoek.

In het laatste weekend van de vakantie mogen kinderen hun eigen houten vogelhuisje timmeren en schilderen. Kinderen moeten zelf een hamertje meenemen en een handige volwassene die hen kan begeleiden bij het timmerwerk. Wacht niet te lang met aanmelden voor deze activiteit, want op = op!

maandag 25 februari 10:30 - 11:30 Dreumesochtend
maandag 25 februari 13:30 - 16:00 Op avontuur op de kinderboerderij

dinsdag 26 februari 11:00 - 15:00 Creatieve workshop

woensdag 27 februari 10:30 - 12:00 Ponyochtend
woensdag 27 februari 13:00 - 15:30 Voorjaar op de kinderboerderij

donderdag 28 februari Tattoo zetten
donderdag 28 februari 13:00 - 15:30 Cupcakejes versieren

vrijdag 1 maart 10:30 - 13:30 Creatieve workshop
vrijdag 1 maart 14:00 - 15:00 Dierenbingo

zaterdag 2 maart 13:30 - 15:00 Vogelhuisjes timmeren en schilderen
zaterdag 2 maart 14:00 - 15:00 Schminken

zondag 3 maart 11:00 - 15:00 Vogelhuisjes timmeren en schilderen

Kijk voor meer informatie over data en tijden, de gevraagde bijdrage per activiteit en aanmelding op onze activiteitenkalender.
Onze horecaruimte zal in 2019 opgeknapt en vernieuwd worden. De huidige ruimte is inmiddels sterk verouderd en we zijn toe aan een frisse start. Van 14 tot 27 januari is onze horecaruimte gesloten. Alle balken worden in deze periode geschuurd. Dat geeft veel stof, dus we kunnen even geen poffertjes, broodjes en gebakjes serveren.

Het schuren van de balken is pas de eerste stap in de verbouwing van De Deel. Achter de schermen wordt hard gewerkt om een mooie, multifunctionele horecaruimte te ontwerpen. Binnenkort hopen wij onze plannen aan u te kunnen presenteren!

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha