Adoptiedieren

Met een adoptiedier kunnen bedrijven, particulieren en scholen de kinderboerderij op een leuke en nuttige manier ondersteunen. Adoptanten mogen zelf een keuze maken uit de beschikbare dieren en blijven betrokken bij hun eigen dier of groep dieren.

Wat is adoptie?

Bij dieradoptie draagt de adoptant bij in de kosten de verzorging van het dier. De kosten bestaan uit de voer- en verzorgingskosten, jaarlijkse entingen, wormkuren en bij de pony’s en ezels de kosten van de hoefsmid. Mocht het dier onverhoopt ziek worden, dan komen de extra kosten gewoon op rekening van de kinderboerderij. Een groot dier (vanaf adoptiebijdrage van € 400) kan ook door meerdere adoptanten voor een kleiner bedrag worden geadopteerd (deeladoptie). Andere dieren of groepen dieren hebben één adoptant.

Wat krijgt de adoptant ervoor terug?

De adoptant ontvangt foto's en informatie over het geadopteerde dier. Op het adoptiebord komt een foto van het dier met de naam of bedrijfsnaam van de adoptant te hangen. Als er nieuws over het dier is, wordt de adoptant hiervan op de hoogte gesteld. Zo ontvangt de adoptant bijvoorbeeld een geboortebericht als het dier jongen heeft gekregen. Soms mag de adoptant zelfs een naam bedenken voor de jongen.

Natuurlijk kan de adoptant zijn adoptie(dieren) altijd bezoeken op de kinderboerderij. Jaarlijks wordt de begunstigersdag gehouden. De kinderboerderij organiseert dan allerlei leuke activiteiten voor haar sponsors, vrienden en adoptanten.

Voorwaarden voor adoptie

  • Het geadopteerde dier is eigendom van de kinderboerderij
  • Het geadopteerde dier blijft op de kinderboerderij
  • De kinderboerderij neemt zelfstandig beslissingen over het geadopteerde dier
  • De kinderboerderij geeft informatie per mail over het geadopteerde dier
  • Bedrijven of organisaties kunnen vanaf een adoptiebedrag van € 400,- per jaar een vermelding op onze website krijgen bij ‘onze bedrijfsvrienden’
  • Het adoptiebedrag wordt betaald per incasso of bankoverboeking. In het laatste geval ontvang je jaarlijks een factuur/ betaalverzoek
  • De adoptiebijdrage wordt per jaar betaald. In overleg is het mogelijk het adoptiebedrag per kwartaal te voldoen.
  • Indien de adoptiebijdrage niet wordt betaald binnen een periode van drie maanden na de eerste factuur, dan wordt de adoptieperiode beëindigd en komt het dier vrij voor een nieuwe adoptie. We versturen een eerste en tweede herinnering.

Adoptiekosten per jaar*

Varken € 400 (deeladoptie mogelijk)
Schaap € 200
Minischaap € 150
Geit € 200
Dwerggeit € 150

Ezel € 600
Pony Shetlander € 900 (deeladoptie mogelijk)

Groep konijnen € 200
Groep cavia’s € 150
Toom kippen € 150
Grasparkieten € 150
Zebravinken € 150
Duiven € 150
Groep of koppel watervogels € 150

NIEUW: Bijenkast € 150

* Onder voorbehoud van wijzigingen (laatste wijziging 2022)

Let op: niet alle dieren zijn meer beschikbaar.

Alle informatie is ook na te lezen in onze flyer dieradoptie:

Flyer en inschrijfformulier adoptiedieren

Meer informatie en aanmelden

Wanneer je belangstelling hebt om een dier te adopteren of meer informatie hierover wilt, kun je telefonisch contact (0182-514219) opnemen met de kinderboerderij of een mail sturen. Natuurlijk is het ook mogelijk om langs te komen tijdens de openingstijden.