Adoptiedieren

Met een adoptiedier kunnen bedrijven, particulieren en scholen de kinderboerderij op een leuke en nuttige manier ondersteunen. Adoptanten mogen zelf een dier mogen uitkiezen en blijven betrokken bij hun eigen dier of groep dieren.

Wat is adoptie?

Bij dieradoptie draagt de adoptant bij in de kosten van het dier. De kosten bestaan uit de voer- en verzorgingskosten, jaarlijkse entingen, wormkuren en bij de pony’s en ezels de kosten van de hoefsmid. Mocht het dier onverhoopt ziek worden, dan komen de extra kosten gewoon op rekening van de kinderboerderij. Een groot dier (vanaf adoptiebijdrage van € 400) kan ook door meerdere adoptanten voor een kleiner bedrag worden geadopteerd (deeladoptie). Andere dieren of groepen dieren hebben één adoptant.

Wat krijgt de adoptant ervoor terug?

De adoptie wordt vastgelegd door middel van een adoptiecertificaat. De adoptant ontvangt een fotolijst met foto's en informatie over het geadopteerde dier. Op het adoptiebord komt een foto van het dier met de naam of bedrijfsnaam van de adoptant te hangen. Als er nieuws over het dier is, wordt de adoptant hiervan op de hoogte gesteld. Zo ontvangt de adoptant bijvoorbeeld een geboortebericht als het dier jongen heeft gekregen. Soms mag de adoptant zelfs een naam bedenken voor de jongen.

Natuurlijk kan de adoptant zijn adoptie(dieren) altijd bezoeken op de kinderboerderij. Vanaf een bepaald bedrag is het mogelijk een vermelding te krijgen op het vriendenbord op het erf met de bedrijfsnaam en logo. Jaarlijks wordt de begunstigersdag gehouden. De kinderboerderij organiseert dan allerlei leuke activiteiten voor haar sponsors, donateurs en adoptanten.

Voorwaarden voor adoptie

• De adoptieovereenkomst gaat per jaar en is voor minimaal één jaar

• Het geadopteerde dier blijft eigendom van de kinderboerderij

• Het geadopteerde dier blijft op de kinderboerderij

• De kinderboerderij neemt zelf de beslissingen over het welzijn en gezondheid van het geadopteerde dier

• De kinderboerderij geeft de adoptant informatie over het geadopteerde dier

Adoptiekosten per jaar*

Varken € 400 (deeladoptie mogelijk)
Schaap € 200
Minischaap € 150
Geit € 200
Dwerggeit € 150

Ezel € 600
Pony Shetlander € 900 (deeladoptie mogelijk)

Groep konijnen € 200
Groep cavia’s € 150
Toom kippen € 150
Grasparkieten € 150
Zebravinken € 150
Duiven € 150
Groep of koppel watervogels € 150

* Onder voorbehoud van wijzigingen (laatste wijziging 2021)

Let op: niet alle dieren zijn meer beschikbaar.

Alle informatie is ook na te lezen in onze flyer dieradoptie:

Flyer adoptiedieren

Meer informatie en aanmelden

Wanneer je belangstelling hebt om een dier te adopteren of meer informatie hierover wilt, kun je telefonisch contact (0182-514219) opnemen met de kinderboerderij of een mail sturen. Natuurlijk is het ook mogelijk om langs te komen tijdens de openingstijden.