Voor schoolklassen, buitenschoolse opvang (BSO) en groepen met kinderen zijn diverse leuke en educatieve activiteiten mogelijk op de kinderboerderij. Van een compleet schoolreisje tot de knuffelhoek met onze tamme dieren. In dit onderstaande overzicht staan onze mogelijkheden die wij aanbieden. Je kunt op deze pagina ook de brochure met alle activiteiten en het inschrijfformulier downloaden.

Vrij bezoek

Scholen, BSO's, KDV en PSZ kunnen met een schoolklas/ groep op vrij bezoek op de kinderboerderij langskomen. Tijdens het vrij bezoek kunnen kinderen met onze dieren in contact komen, spelen in de speeltuin en zijn er ook diverse activiteiten mogelijk. De vrij bezoeken worden ingeroosterd. Er wordt gestreefd om één school (met eventueel meerdere eigen klassen) tegelijk op het erf te hebben, zodat het overzichtelijk blijft.

Niveau: alle groepen

Tijdsduur: eigen invulling

Kosten: geen (bezoek zelf is gratis)

Periode: Dinsdag t/m vrijdag vanaf 9.45 uur, maandagmiddag vanaf 13.00 uur (vanaf april - september)

Schoolreisje

Een bezoek aan de kinderboerderij is ook uitermate geschikt voor een schoolreisje met de onderbouw. Het programma kan in overleg worden samengesteld aan de hand van de activiteiten die we aanbieden. Onze speeltuin, de vernieuwde natuurspeelstrook en waterspeeltoestel bieden veel speelplezier. Natuurlijk kunnen kinderen een kijkje nemen bij de dieren, maar het is ook mogelijk om deel te nemen aan activiteiten, zoals knuffelhoek of meehelpen met het verzorgen van de dieren. Het schoolreisje maak je compleet met een lekkere lunch in onze horeca. Zo kunnen kinderen lekkere pannenkoeken en poffertjes eten, maar in onze horeca kunnen we nog meer mogelijkheden bieden, bijvoorbeeld belegde broodjes.

Niveau: onderbouw

Tijdsduur: eigen invulling

Kosten: afhankelijk van gekozen activiteiten

Periode: Dinsdag t/m vrijdag vanaf 9.45 uur, maandagmiddag vanaf 13.00 uur (vanaf april - september)

Knutselactiviteiten

In onze horecaruimte kunnen kinderen komen knutselen. We hebben veel knutselmogelijkheden en alle materialen hiervoor beschikbaar, zoals houten klompjes versieren, schilderijtje maken of een spaarpotje verven.

Niveau: Alle groepen

Tijdsduur: half uur

Kosten: Zie downloads

Speurtocht

Met onze speurtocht bezoeken de kinderen al onze dieren en beantwoorden ze met allerlei vragen. Zo maken ze op en leerzame manier kennis met de kinderboerderij en onze dieren.

Niveau: vanaf groep 3 (groep 1 en 2 onder begeleiding)

Tijdsduur: 45 min.

Kosten: Zie downloads

Knuffelhoek

We hebben een knuffelhoek waar kinderen onder begeleiding op een verantwoorde manier met konijnen, kippen en cavia's in contact kunnen komen. Hiervoor zetten we de dieren op een speciale tafel en er wordt uitleg gegeven. De knuffelhoek wordt gebruikt tijdens de dreumesochtenden en groepen (zoals KDV, BSO en scholen) kunnen gebruik maken van de knuffelhoek.

Niveau: alle groepen (8 kinderen per keer)

Tijdsduur: te huur vanaf een half uur, max. 1 uur

Kosten: Zie downloads

Kabouterpad

Over het hele erf staan acht kabouters verspreid met leuke vragen en doe-opdrachten over de dieren op de kinderboerderij. De activiteit kan uitgevoerd worden in groepjes van vier tot acht kinderen met een eigen begeleider. De begeleider ontvangt een map met informatie om de activiteit te begeleiden.

Niveau: groep 1-4

Tijdsduur: 45 min.

Kosten: Zie downloads

Les meehelpen dierverzorgen

Kinderen mogen meehelpen met de dierverzorger met het verzorgen van de dieren. De klas of groep wordt in tweeën gesplitst, waarbij één groep educatieve opdrachten maakt en de andere groep gaat met de dierverzorgers mee. Ze verzorgen en voeren de konijnen, geiten, watervogels, kippen, pony's en ezels. Na drie kwartier wisselen de groepen.

Niveau: groep 1-4

Tijdsduur: 1.5 uur

Kosten: Zie downloads

Op avontuur (BSO)

Op Avontuur is een activiteit voor kinderen op de BSO van 4 tot en met 12 jaar. Ze gaan meehelpen met het verzorgen van de dieren samen met de dierverzorger en komen op plekken waar ze normaal niet komen! De volgende activiteiten gaan ze doen:

* Helpen mee met het voeren van de dieren

* Buiten zetten van dieren

* Dieren poetsen

* Dieren knuffelen in de knuffelhoek

* Samen een leuk spel doen

* Knutselen in de Deel

Ze sluiten de activiteit af met een pannenkoek en glas melk.

Leeftijd: 4-12 jaar

Tijdsduur: 2 uur

Kosten: Zie downloads

Consumpties

Het is mogelijk om op de kinderboerderij poffertjes of pannenkoeken eten. Verder zijn er diverse consumpties verkrijgbaar, waaronder tosti's, koeken, snoep, chips en diverse soorten ijs. Ook ranja, diverse frisdranken, koffie en thee zijn verkrijgbaar.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het vrij bezoek of over de activiteiten, dan kun je altijd met ons contact opnemen. Dit kan per mail of telefonisch: 0182-514219.

Lessen op de leszolder kunnen niet besproken worden op de kinderboerderij. Hiervoor kun je contact opnemen met de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH). Het lesaanbod van CNME De Zwanebloem is hier te vinden.

Aanmelden via inschrijfformulier

Met dit inschrijfformulier en consumptieformulier kun je je aanmelden voor het vrij bezoek of de activiteiten. Je kunt het formulier downloaden en vervolgens invullen en mailen naar de kinderboerderij.

Toelichting:

  • Op het formulier kan worden aangeven binnen welke periode je een bezoek wilt brengen aan de kinderboerderij.
  • De toekenning van de vrij bezoeken en activiteiten vindt plaats op volgorde van binnenkomst van de inschrijfformulieren. We streven er naar dat er per dagdeel maximaal één groep of een aantal groepen van dezelfde school/PSZ/KDV/BSO aanwezig zijn. Wil je met meerdere groepen op een dag(deel) naar de kinderboerderij komen, dan kun je dit aangeven op het inschrijfformulier.
  • Wij vragen om het inschrijfformulier en het consumptieformulier te sturen aan sandra@kinderboerderijgouda.nl. Je ontvangt een bevestiging van de reservering.