Een noodkreet van de kinderboerderij. De kinderboerderij heeft financiële problemen. Als er geen extra structurele steun komt, moet de kinderboerderij binnen 1 jaar de deuren sluiten. Het bestuur, medewerkers en vrijwilligers roepen met de actie #RedDeKinderboerderij de politiek én inwoners in en rond Gouda op om nu de boerderij te steunen!

Wat is er aan de hand?

Minder subsidie

Sinds 2012 ontvangt de kinderboerderij een derde minder subsidie van de gemeente. De boerderij heeft sindsdien alles op alles gezet om kosten te besparen en meer geld binnen te brengen:

- Deelname aan tientallen wervingsacties;

- Vijf keer zoveel activiteiten organiseren dan vroeger;
- Flinke groei dieradoptie en aantal bedrijfsvrienden;
- Verbeteren horeca en hierdoor meer inkomsten.

Dat alles samen levert veel méér geld op dan we aan subsidie krijgen. Toch is het niet genoeg om het ontstane gat te dichten.

Structureel geld nodig

De kinderboerderij heeft namelijk veel vaste kosten: de dieren moeten elke dag eten en de boerderij betaalt huur aan de gemeente. Verder zijn er drie parttime krachten in dienst, die samen met zo’n tachtig vrijwilligers de kinderboerderij draaien. Met minder betaalde krachten redden we het niet, de kinderboerderij moet veilig en verantwoord blijven. Entree heffen doen en willen we niet omdat we met onze maatschappelijk doelstelling laagdrempelig willen zijn. Alleen met structureel meer geld kan de kinderboerderij blijven bestaan.

Wat kunt u doen? Laat uw stem horen!
De kinderboerderij vraagt inwoners, bedrijven en organisaties in en om Gouda hun stem te laten horen. Ga naar Facebook of Twitter, like onze pagina, mail ons en deel onze berichten met #RedDeKinderboerderij #Gouda.
Laat vooral ook uw reactie achter en vertel waarom u vindt dat de kinderboerderij moet blijven bestaan. Dit kan ook via onze gastenboeken op de kinderboerderij. De reacties bundelen wij en overhandigen we aan de gemeente Gouda. 

Uw reactie kunt u op HET ACTIEFORMULIER achterlaten, bedankt! 

En steun ons ook:

Tegelijkertijd met deze actie vragen wij bezoekers en sympathisanten om ons ook concreet te steunen:
- Word vriend voor minimaal € 20 per jaar, klik op AANMELDFORMULIER VRIENDEN
- Bedrijfsvriend worden voor € 250 per jaar (of steun in arbeid of materiaal), klik op BEDRIJFSVRIENDEN

Alle andere ideeën zijn van harte welkom. Daarmee laten we de politiek zien dat deze plek van grote waarde is voor Gouda. Alleen met ieders inzet kan onze kinderboerderij blijven bestaan.
 
Oproep aan de politieke partijen
De gemeente liet vorig jaar een onderzoek doen naar de financiële positie van de boerderij. Naar aanleiding daarvan heeft de gemeenteraad besloten de subsidie te verhogen. De cijfers die de kinderboerderij aanleverde voor dat onderzoek, waren echter te rooskleurig. Eind 2017 bleek namelijk dat het verlies dat jaar veel hoger zou worden dan eerst berekend. Ook voor 2018 is er een groot gat in de begroting.
De boerderij roept de politieke partijen op om dit onderwerp tijdens de verkiezingen én in de coalitie-onderhandelingen op de agenda te zetten. We vertegenwoordigen een grote maatschappelijke waarde. Onze kinderboerderij trekt per jaar zo’n 120.000 bezoeken, maar ook steeds meer toeristen. Daarnaast verzorgen wij educatie voor scholen, ontvangen we kinderdagverblijven en doen we mee aan duurzaamheidsprojecten.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met beheerder Sandra Harkes of bestuurslid René de Kruijf, 0182-514219 of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Namens vrijwilligers, bestuur en personeel
 
Met elkaar willen we ons sterk maken voor onze mooie kinderboerderij, zodat nog vele generaties kunnen genieten van deze prachtige plek. Help ook mee!Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Hoe is het weer?

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.